Om at være ærlig overfor Gud og en selv.16/2- 2022

So me culture  •  Sermon  •  Submitted
0 ratings
· 6 views
Notes
Transcript
Dagligstuen 16/2- 2022
Om at være ærlig overfor Gud og en selv. (Løgn og uærlighed er en forvræng af sandheden).
Pauls skriver I Romerbrevet PPT : I kraft af den nåde, jeg har fået, siger jeg til hver eneste af jer: Hav ikke højere tanker om jer selv, end I bør have, men brug jeres forstand med omtanke, enhver efter det mål af tro, som Gud har givet ham.
For at forstå hvem vi er har vi brug for at forstå hvem Gud er, så det starter med en rigtig forståelse eller forkert af hvem Gud er og det vil give et rigtigt eller forkert billede af hvem vi er…
Tror vi på at vi er skabt i Guds billede? PPT (Det er alle mennesker, lever vi det ud?) At det er derfor at vi har værdi og værdighed fordi Gud har givet det. – hvorfor starte så langt tilbage, - det er lidt lige som at det er meget vigtigt når man bygger at fundamentet er lige ellers bliver hele bygningen skæv.
Hvis vores billede af Gud er skævt vil vores billede af os, og andre mennesker også være skævt.
Hvis vores billede af Gud er forkert eller meget mangelfuldt så er der nok ret stor sandsynlighed for at vi ikke ønsker at være ærlige overfor Gud… Fordi vi ikke ser hvem Gud virkelig er…
Hvis vi så hopper frem af – mange kan måske have det svært ved forskellige ”dele” af Gud så vi kan ik lige nå det hele, men vi ser klarest hvem Gud er i Jesus, - og Gud invitere os til at omvende os og følge Hans vej i stedet for at skabe os selv og vores egen identitet og opfattelse af verden – ja måske vores egen sandhed, - omkring hvad og hvem vi er og hvem Gud er og andre mennesker er.
Kort om Gud,
Gud ved alt også det du kun tænker – Gud har mangt til at gøre alt – PPT 139: 4 før et ord er på min tunge.
Gud er allesteds nærværende – Gud er skaberen af alt fra intet – Gud vender alt til det gode for dem der – Rom 8.28 Gud elskede verden og sendte Jesus – her ser endnu klare hvem Gud er i Jesus. PPT
Hvorfor så meget om Gud, - fordi lige som en ven eller voksen man stoler på er det vigtigt at man kan stole på Gud, ellers er der ik nogle der vil være ærlig. På stude eller arbejde er der sikkert ikke mange af jer der deler svære ting med folk I ikke stoler på eller har tillid til. Eller den der altid laver sjov, eller fortæller det videre eller ikke tager det seriøst.
Hvorfor er Gud til at stole på, pga. alle de nævnte ting ovenfor, og fordi Gud kender dig bedre en du kender dig selv. Og Ved hvad du tænker, og gør får du får det sagt.
Hvad sker der hvis vi ikke er ærlige overfor Gud?
Hmmm…. Ik rigtigt noget godt, det er vel som om at vi forsøger at skjule noget vi har til at sidde i panden, - Nej, jeg har det godt, der er ikke noget galt med mig… Fint helt fint… Nej min hånd har det godt, - Men den er jo i gips? Nå ja, men fint jeg har det fint. Det giver jo ikke rigtigt mening. For Gud ved det godt, - men bøn og samtalen med Gud kan hjælpe os fri, få os til at set til Gud i stedet for problemerne, bekymringerne, glæderne, tårne,
Men er det okay at være helt ærlig over for Gud?
Har i prøvet at læse salmernes bog? – Den er lige midt i biblen og den er lang 150 salmer, - men hvis noget så er salmisterne ærlige. Gud hvorfor er du så langt væk, hvorfor har du forladt mig, dræb mine fjender, Gud du så tæt på du er mit alt, jeg ligger vågen og tænker kun på din herlige lov, hvor du gud? Du elsker mig og er så tæt på. Tak at du alt tid er med mig. Jeg priser dig med hele mit liv og alt den jeg er. PPT mange.
Nogle har sagt of skrevet at salmerne udtrykker de all eller de fleste af de følelser vi har, - Gud kan godt klare at høre hvordan vi har det, han ved det jo allerede, så vores ærlighed eller uærlighed hindre vores forståelse af Gud og vores forståelse af os selv.
Hvem har løjet mest for dig i dit liv? For mange er det os selv. Vi har sat mål, vi har fejlet, sagt det gør jeg ikke igen også gjorde vi det, nogle gange har vi ik et rigtigt indtryk af hvad vi kan og ikke kan, - jeg er verdens bedste til fodbold, - eller jeg er bedre til det her en dig, - eller jeg kan ikke noget, - men som hvor vi startede det glæder ikke om at sammenligne sig med andre men at forstå og leve ud hvem Gud har skabt os til at være.
Er det svært at være ærlig?
Det kan være svært at være ærlig overfor andre, det er sårbart, så måske kan det også være at nå vi ser til Gud, at vi ik lige ønsker at være ærlig, fordi vi ofte ik lige vandre lige på vejen of fejler dagligt, - men hvad gør vi med fores fejl vores oprør mod Gud, vore synd, - vi løber væk i mørket og gemmer os…. Eller?
Det er der ik meget håb i, i stedet for kan vi se til en der levede helt ærligt også når det var svært, - se på Jesus liv, se hvor ærlig han er, en gang i mellem er han virkelig irriteret på disciplene og folkemængden, Ork hvor læge skal jeg være sammen med jer, i vantro og uro slægt PPT, Jesus græder PPT, er træt PPT, er vred, han får et træ til at visne - og i haven aften lige før han bliver anholdt, beder Jesus i haven, og siger til sine venner bed med mig, de falde i søvn, - Jesus beder, og er meget ærlig, overfor sin Fader, Jesus ved at det er den eneste vej, men han bed og spøger og spørger og fortæller bedre med noget der minder og blods dråber, Jesus sagde ik til faderen jeg har det fint ik noget problem, jeg har det fint. Men i smerte fortvivlelsen gik Jesus til Faderen og bad, og søgte og i bønnen samtalen, forenes Guds vilje og Jesus i lad din vilje ske. – Men ikke før en nat i bøn og kæmpen men hvad der skulle ske. Jesus er Vejen, Sandheden og livet,
PPT Den onde er kendt som en løgner, og morder, når modstander lyver taler han det naturlige sprog. Der er helt sikkert blevet talt mange løgne og usandheder over dig, af dig selv, venner familie, reklamer, især socialmedia, som er en stor falsk verden, hvor det glæder og at få og tage folks opmærksomhed, og det opnås ved at skabe efterfølger af en selv eller ens produkt. En cirkel of død or ødelæggelser? Der er fyldt med masser af usandheder, en gang var det mest billeder og en måde at holde kontakten med folk på, i takt med at opmærksomhed er blevet penge værd, har socialmedier ændret karakter, (Og der var i forsørget på at tjene penge, det er ik nødvendigvis en dårlig ting, men det vil altid være måden man går det på). Sociale medier er ofte en måde at vise alt det gode of flotte i mit liv, jeg har styr på mit liv, mit liv er et glansbillede – pusset og redigeret. Ik noget der ligner hvad mit liv rigtigt ser ud. (Eller så er man ligesom mig der gør det modsatte of poster billeder af mig selv når jeg er syg og mine børn græder, i et forsøg på at vise et autentisk liv). Problemet vil altid være at det er et billede, af hvordan jeg mener andre skal opfatte mig, det billede er måske slet ikke virkeligt. Eller det er det helt sikkert ikke. Selv med et meta -verse og der kommer nok en gang i en eller anden form. Problemet vil bare altid at det ikke er virkeligt at vi kan redigere endnu mere i hvem vi er end i den virkelige verden.
Jesus kom i kødet og så mennesker i øjnene, Gud med os… hos os… (Aldrig har verden været så coneted og aldrig har der været så mange ensomme mennesker.)
De gode nyheder er at vi tror på at Jesus har banet en vej for os til at være ærlige og en vej vi kan komme til Gud, igennem hans live, død, opstandelse, - Få det er helt rigtigt at Gud er fulstædig hellig og vi vil alle falde til jorden bare ved at se et glimt af Gud, hvordan kan vi stå? Vi kan kun komme til Gud gennem Jesus. Vi ser også Guds kærlighed for verden og dig i at Gud sendte Jesus til verden.
Hvad med vi lige tager et par minutter eller 1 også ber, til Gud. Hvad er det du har lært og hørt om Gud? Hvad kalder Gud dig til? Hvordan vi ser Jesus i hans liv, hans, død og opstandelse – at kan komme tilbage, hvem Gud er? Måske spørger Gud dig hvor er du? (Ik fordi han ik ved det men måske er du væk?) Hvad skal du være ærlig overfor Gud med? Hvordan vil det give frugt i dit liv?
Related Media
See more
Related Sermons
See more