Értitek, hogy mit tettem veletek?

bibliaóra  •  Sermon  •  Submitted
0 ratings
· 7 views
Notes
Transcript
Apostoli köszöntés (állva)
Legyen velünk kegyelem, irgalom, békesség az Atya Istentől és a Jézus Krisztustól, az Atya Fiától igaz szeretettel! Ámen. 2Jn.1:3
Imádság (állva)
Édesatyánk, hoztunk problémákat az elmúlt napokról is, és ma is gyülekeznek a nehézségek. Kérjük, hogy légy velünk és segíts legyőzni, megszüntetni vagy átvészelni ezeket! Mi gyengék vagyunk, de a Te erőd felmérhetetlen.
Istenünk, kérünk, segít abban, hogy neked jó tanítványaid legyünk! És kérünk arra is, hogy ha lehetőséget adsz erre, akkor vezetni is tudjunk másokat, vezetni - elsősorban hozzád! Ámen!
Textus (állva)
Jn. 13: 12-20
Igehirdetés (ülve)
A Mester mossa meg a tanítványai lábát.
Minden olyan közösségben, amelyben van igazi Mester, működik ez a törvényszerűség.
Sokan úgy gondolják, hogy egy közösségben az alárendeltek, vagy a tanítványok egyszersmind szolgák is, vagy még élesebben fogalmazva: csicskák.
Bennünket, keresztyéneket sokszor így is kezelnek, így láttatnak, így mutatnak be - mintha olyan közösség lennénk, amelyben néhány mestert kiszolgál sok-sok tanítvány.
Valószínűleg sok közösség működik így, de bátran kimondhatjuk, hogy akkor ezekben a közösségekben nincs igazi mester. Nincs olyan helyi vezető, aki Jézus példáját átvette volna és szolgálni kezdte volna a tanítványokat.
Ne feledjük el tehát: aki Jézus nyomdakain jár, az elkezdi szolgálni a többieket - minél messzebb van valaki Jézustól, annál jobban kell szolgálnunk őt! Minél közelebb van valaki a gyülekezetben Jézushoz, annál kevésbé kell szolgálni.
De mit is jelent ez a szolgálat? Nem kiszolgálást jelent. Akik még távolabb vannak Jézustól, azoknak azzal lehet szolgálni, hogy segítjük őket leülni ahhoz az asztalhoz, ahol Jézus is ül.
Ez a segítség sok mindent jelenthet. Segíteni őket bibliát olvasni, imádkozni, olyan szokásokat kialakítani, amelyek segítik őket Jézus követésében - de a legfontosabb mégis az lenne, hogy erőteljes gesztusokkal (mint amilyen ott a lábmosás is volt), megmutassuk, hogy Jézus uralma szolgálaton alapul, hogy a tanítványi közösségekben egymás szolgálata a jellemző, hogy a gyülekezeten belül a tanító és a tanítvány viszonyában a tanító szolgálata a meghatározó.
A cél az , hogy asztalhoz tudjunk ülni Jézussal.
Ha tudjátok ezeket, boldogok lesztek!
Boldogok lesztek, ha ezeket meg is teszitek!
Imádság (állva)
Édesatyánk, segíts, hogy jó tanítványok lehessünk, akik ellesik, elkérik, eltanulják Jézustól a szolgálat lelkületét. Ámen.
Úri imádság (állva)
Mondjuk el közösen az Úrtól tanult imádságot!
9 Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben,
szenteltessék meg a te neved, 
10 jöjjön el a te országod,
legyen meg a te akaratod, 
mint a mennyben, úgy a földön is; 
11  A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma,
12 és bocsásd meg a mi vétkeinket,
miképpen mi is megbocsátunk azoknak, akik ellenünk vétkeztek; 
13 és ne vígy minket kísértésbe,
de szabadíts meg minket a gonosztól; 
mert tied az ország és a hatalom és a dicsőség 
mindörökké. Ámen."
Hirdetések (ülve)
kormányzati szigorítások - zsinati elnökség útmutatása - helyi döntés
ökumenikus világimanapot, amelynek tematikáját idén a Csendes-óceáni Vanuatu keresztyén női közössége állította össze
Felhívás az adakozásra (állva)
Ne feledkezzünk el az adakozásról:
"Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségetekből jusson minden jó cselekedetre. Amint meg van írva: „Bőkezűen osztott a szegényeknek, igazsága megmarad örökké.” 2Kor. 9: 8-9
Áldás (állva)
Így szól az Úr: Név szerint ismerlek téged, és megnyerted jóindulatomat. Ámen. (2Móz. 33: 12)
Related Media
See more
Related Sermons
See more