dochter van Jaïrus

de wonderen van Jezus   •  Sermon  •  Submitted
0 ratings
· 8 views

4

Notes
Transcript
Verkondiging 05-07-2020, Dochter Jaïrus.
Wonderen serie: we ontdekken wie Jezus is. Macht: natuur/kwaad/demonen/ziekte.
Jaïrus: Wanhopige vader- wanhoop is ook hoop- vertraging onderweg-vrienden: voorbij, geen hoop meer voor je dochtertje.
Jezus: wees niet bang, blijf geloven.
1 Zelfs in zicht van de dood mogen we hoop koesteren!
Ze slaapt: iedereen weet, ze is dood. Voor Jezus niet zo spannend.
Pakt hand en zegt heel liefdevol/vaderlijk ik zeg je, sta op en ze leeft.
Ik zeg je: God heeft gezag over de dood. De dood moet gehoorzaam zijn aan Jezus.
Grootste wonder is Pasen. Jezus die loon van zonde betaald. Opstaat uit de dood: nieuw leven bij Hem. Dood heeft niet laatste woord: Openbaring 1:18 en 1 Korintiërs 15:25-26.
1 Kor. 15:55-56. Jezus overwinnaar. Hij pakt onze hand en leidt ons door de dood naar nieuw leven. Zijn werk, Zijn verdienste, Zijn genade.
2 Geloof in Jezus is nooit saai en standaard maar spannend en uitdagend.
Gaat bij Jezus altijd anders als je denkt. Jezus vraagt veel en schenkt nog meer.
Vrouw vraagt om genezing- ontvangt genezing/herstel/zegen maar dan moet ze haar verborgen geloof openbaar maken.
Jaïrus: vraagt om genezing maar krijgt een opstanding. Uitdaging: wees niet bang en blijf geloven. Vaak bij Jezus: Je moet meer geven dan je misschien wilt/prettig of comfortabel vind maar als je dat doet ontvang je meer dan je had durven dromen. Op welke wijze daagt God jou uit om verder te gaan dan je misschien durft of comfortabel vindt? Doop? Bediening?
3 God is een God van genade die in hopeloze situaties op Zijn best is.
Jaïrus: wil Jezus wel meeslepen en het oponthoud zal hem hartpijn bezorgd hebben. De boodschap zal heel hard aangekomen zijn en de woorden van Jezus zullen misschien wel belachelijk geklonken hebben. Alles is voorbij, geen hoop meer.
Storm/man met de demonen/bloedvloeiende vrouw/ Evangeliën vol met verhalen van mensen zonder hoop. Zacheüs/ Samaritaanse vrouw. Niets meer te verwachten. Jezus trekt deze mensen aan en Hij zoekt ze op. Levens veranderen. Les voor Jaïrus. Man van aanzien, rijk, voorname positie. Al die prestaties tellen niet voor Jezus. Hij komt met lege handen en Jezus doet het grote wonder. Niet omdat hij Jaïrus is. Omdat Hij God is. Iedereen die met legen handen komt is welkom. Geen voorkeursbehandelingen. Geen goede daden.
Redding terwijl jezelf niets meer in handen hebt. Lege handen door God gevuld.
4 Vertraging is bij Jezus heel normaal, verlies je geloof niet maar houdt vol.
Vorige week: Jezus altijd tijd en aandacht voor mensen/ zeker mensen in nood.
Hij laat zich niet haasten en trekt Zijn eigen plan. Vaak heel anders dan ons plan en ons tijdschema. Frustratie/ wanhoop/ boosheid.
Jezus: blijf geloven. Dood is voor Hem niet anders als een griepje: Durft Jaïrus mee te gaan in tijdschema van Jezus en te vertrouwen?
Vaker in Bijbel: Abraham offert Isaäk. Genesis 22:8. God zal voorzien! Ram al geboren/ struiken al gegroeid. Op juiste moment op juiste plaats. (= vaak op het nippertje zodat duidelijk is dit is Gods werk!)
Ook als jij moet wachten: vertrouw op God die buiten de tijd staat. Die alles op de juiste plaats zet. Die alles overziet. God die niet aan ons handje wandelt en onze agenda volgt maar die soeverein en machtig werkt en als wij Hem vertrouwen dingen kan doen waar we niet eens van durven dromen.
Amen
Related Media
See more
Related Sermons
See more