De bloed vloeiende vrouw

de wonderen van Jezus   •  Sermon  •  Submitted
0 ratings
· 10 views

3

Notes
Transcript
Jezus is Heerser over natuurkrachten, duivel en demonen. Vandaag en volgende week zien we in Marcus dat Jezus ook macht heeft over ziekte en dood. Bijzondere verhalen over de macht en kracht van Gods Zoon maar de verhalen laten meer zien van wie Jezus is. Vandaag even weg van die route en op wat andere details in het verhaal inzoomen.
Intro over het meer en dat Jaïrus komt. Jezus gaat op weg, grote menigte, drukte zal Hem vast ophouden en dan ineens komt er een vrouw in beeld die voor verdere vertraging zorgt.
Vrouw: 12 jaar ziek (dochter ook 12) Van arts naar arts. Niet beter maar gaandeweg steeds zieker. Lucas 8 Niemand kon genezen (chronisch) Enorme gevolgen. Onrein. Social distancing van man, familie, andere mensen, kerk. Isolatie
1 de aandacht die Jezus heeft voor mensen in nood.
Let eens op hoe vaak Jezus onderbroken wordt. Vaak als Hij aan het vertellen is, of ergens mee bezig is of onderweg is naar iets of iemand. Lezen dan terwijl Hij nog sprak, terwijl Hij nog onderweg was.
Gruwel voor ons moderne mensen die leven met agenda. Stress als je schema in de war gegooid wordt of dingen niet gaan zoals je gepland had. Zie Corona. Jezus raakt nooit in de war of is niet in de stress. Nooit te druk. Tijd en aandacht voor de mensen die Zijn pad kruisen. Echte interesse.
2 de moed van de vrouw
Deze vrouw moet van Jezus gehoord hebben, misschien wel wonderen gezien. Geloof vaak laatste redmiddel: Gebed mag eerste zijn! Ondanks alle teleurstelling is er hoop/geloof. Hij kan helpen. Dapper, ze begeeft zich als onreine in de menigte. Spannend. Als ik maar kleren: de zoom=kwastjes aan de mantel, een herinnering aan Gods wetten, herinnering aan dat ze verkeerd bezig is? Ze houdt vol en zet haar plan door.
3 de opmerkzaamheid van Jezus
Wie heeft mij aangeraakt? Belachelijke opmerking op het eerste gezicht. Vaak zo met Jezus woorden, er zit iets achter. Letterlijk nemen zonder de betekenis te kennen. Kijken naar de regels zonder de betekenis/het hart van de regels te eerbiedigen. Gesprekken met Farizeeën. Ook kerken/christenen: regeltjes om de regeltjes zonder oog en hart voor de mens.
Aanraking die Jezus bedoeld is een aanraking vanuit geloof. Geen duwen of trekken. Iemand heeft Hem in geloof aangeraakt. Hij weet als dat gebeurt. Durven wij ons zo naar Hem uit te strekken: geloof is vertrouwen. Het van Hem verwachten. Het in Zijn handen leggen. Soms lichamelijke genezing, teken van Koninkrijk wat komt, wat dagelijkse praktijk zal zijn.
Soms hoop en kracht en troost. Liefdevolle nabijheid die ons wil dragen. Hij heeft kracht beschikbaar voor ieder die Hem in geloof wil aanraken.
4 Verborgen geloof wordt openbare geloofsbelijdenis.
Vrouw had zo, genezen en al weg kunnen sluipen. Niemand behalve zijzelf en Jezus hadden ervan geweten. Jezus wil haar niet zo weg laten gaan. Hij heeft meer voor haar maar dan moet ze komen. Geloof uitspreken, zegen ontvangen: herstel en vrede. komen tot aanbidding (Ps. 50:15) Ook wij: spreek je geloof uit: belijdenis en doop, ontvang zegen en aanbid.
Related Media
See more
Related Sermons
See more