Guds Kraft? Ja tak!

Sermon  •  Submitted
0 ratings
· 21 views
Notes
Transcript
Sermon Tone Analysis
A
D
F
J
S
Emotion
A
C
T
Language
O
C
E
A
E
Social
View more →
Guds kraft, ja tak!
Min tale i dag hedder Guds kraft, ja tak. Er der nogen, som kan huske dette klistermærke?
Min mormor har en masse af sådan nogle klistermærker. På den måde kan man også vise at man er kristen, uden at være irriterende og gå hen og snakke til alle. Så kan folk komme, hvis de vil vide mere. Jeg synes det er et mega fedt statement, guds kraft ja tak. Vi ønsker at have guds kraft i vores liv, for den kraft kan gøre en masse forskellige ting. Men det kan være komplekst og svært at forstå. Når jeg taler om Guds kraft i dag, så tænker jeg på den kraft, som vi får igennem/af Helligånden. Så kan man tænke, ”arrrh Helligånden, det forstår jeg ikke helt”. Jeg er enig, Helligånden er mega svær at forstå, for i modsætning til Jesus, som jo var en person som talte og handlede, så er Helligånden jo en ånd, og hvad er det lige det der med ånder går ud på. Det er faktisk det jeg som ny kristen har haft aller sværest ved at finde ud af. Men jeg vil dele det jeg har lært indtil videre med jer i dag.
Meget af det vi skal tale om i dag, springer ud fra at være døbt i Helligånden. Hvis man ikke helt har styr på, hvad det er, så gennemgår vi det nu. På et eller andet tidspunkt i sit liv, vælger man at blive kristen og sige ja til Jesus. Det er en beslutning vi selv træffer og vi beslutter også selv, hvornår det sker. På et eller andet tidspunkt derefter kommer Helligånden og hvad der så sker er svært for mig at stå her og forklare. For ligesom vi alle har forskellige vidnesbyrd, om hvordan vi blev kristen, så tror jeg også at vi har en masse forskellige vidnesbyrd på, hvordan vi blev døbt i Helligånden. Det jeg kan give jer, er min egen historie. Jeg blev døbt i Helligånden nogle måneder efter at jeg var blevet kristen. Der havde jeg ikke hørt så meget om det, men jeg havde godt nok tænkt over at jeg synes det var noget uhøfligt at folk sad og mumlede, når der blev bedt. Til et møde i kirken havde vi besøg af Tunde Bolanta, som fortalte om nogle af de ting han havde oplevet med Helligånden. Jeg bad en gang og prøvede mig frem, også kom det lige så stille.
Jeg ved at nogen går i lang tid og beder over det, men der skal vi huske, at Guds timing altid er perfekt.
Lad os se nærmere på den dag, da Helligånden kom til disciplene.
Apg 1:5: ”Johannes døbte jo med vand, men I vil om ganske få dage blive døbt med Helligåndens kraft.”
Her hører vi om det her med at blive døbt i Helligånden
Apg 1:8: ”Men I skal modtage en ny kraft, når Helligånden kommer over jer, og så skal I bringe budskabet om mig til Jerusalem, til hele Judæa og Samaria, ja, helt til verdens ende.”
Det er en ny kraft i modtager. Ny -> noget vi ikke havde før. Kraft -> noget styrke, noget som kan noget. Når vi gør de her nye ting, så er det kraften, som gør det
Apg 2:1-4: ”1 Pinsemorgen var alle disciplene forsamlet på ét sted. 2 Pludselig kom der en susende lyd ned oppefra som et voldsomt åndepust, og lyden fyldte hele huset, hvor de sad. 3 Samtidig dalede der små flammer ned, som landede på hver enkelt af de tilstedeværende. 4 Således blev de alle fyldt med Helligåndens kraft, og de begyndte at tale på fremmede sprog, som de ellers ikke kendte. Det var Ånden, der gav dem ordene.”
Det var Ånden der gave dem ordene -> Helligånden har taget bolig i dig, og nå du taler i tunger, så er det Helligånden der beder igennem din mund – WAUW!
Efeserbrevet 3:20: ”Gud virker gennem os med sin kraft og kan gøre meget mere, end vi beder om eller forstår
Når man hører om at blive døbt i Helligånden, så kobles det tit sammen med tungetale. Det er nok fordi, at det var det første som disciplene gjorde
Hvad er tungetale?
Et sprog mellem dig og Gud
Den onde kan ikke forstå det
Udlægning af tungetale
De 9 nåde gaver: visdomsord, kundskabsord, tro, til helbredelse, undere, profetisk tale, bedømmelse af ånder, tungetale og udlægning af tungetale (v.8-10)
Vi har alle sammen mulighed for at benytte os af disse nådegaver. Nogen har dog fået en særlig salvelse til nogle nådegaver.
Det er ikke noget vi selv er herre over – det er noget Gud er herre over.
Som der står i 1. Kor 12:11: ”Men det er den samme Helligånd, der giver kraften og inspirationen til alle disse ting, og det er ham, der bestemmer, hvilke nådegaver den enkelte får”
1. Kor 12:4-6: ”4 Der er forskellige former for nådegaver, men det er den samme ånd, som er kilden til dem alle. 5 Der er forskellige måder at tjene Jesus på, men det er den samme Herre vi tjener. 6 Der er forskellige kraftfulde gerninger, men det er den samme Gud, som giver alle sin kraft til at udføre dem”
Amalie, Peter, Steffen – vi kan vidt forskellige ting, men det er den samme Gud vi tjener
Der er en grund til at vi får forskellige nådegaver – vi skal være afhængige af hinanden. Hvis vi alle sammen kunne det hele, så ville vi jo ikke have brug for hinanden. Så ville vi ikke være det store legeme, som arbejder sammen. Så ville vi blive selvcentrerede og høje i hatten.
Guds kraft kan også flere ting. Den vejleder os og hjælper os med vores kald og tjeneste. Og ligesom at vi får forskellige nådegaver, så for vi også forskellige tjenester og kald.
Vi tjener Gud på vidt forskellige måder.
Når vi gør godt mod andre, så tjener vi Gud
Guds kraft kan også hjælpe os med forskellige åndelige discipliner, som bøn og faste.
Vores ånd er ligesom en sund krop. Den har brug for god åndelig mad i form af Guds ord og god undervisning. Men den har også brug for at blive trænet i form af bøn, tungetale, åndelige discipliner osv -> muskler der skal trænes
Åndelig mad er godt for os – men der er også mad, som er dårlig for os. Sorter hvad du fylder dig med!
Related Media
See more
Related Sermons
See more