Faithlife Sermons

Mikä on seurakunta

Sermon  •  Submitted   •  Presented   •  33:52
0 ratings
· 6 views

p. Veijo

Files
Notes
Transcript
Sermon Tone Analysis
A
D
F
J
S
Emotion
A
C
T
Language
O
C
E
A
E
Social
View more →

Mikä on seurakunta?

- Ei jäjestö kuten amenesty, seta, fida vaikka monet tekevätkin hyvää työtä. Se ei tee niistä seurakuntaa
- Ei aatteellinen yhdistys, Seurakuntaa ei voi pystyttää maailman keinoin.
- Ei pastorin viisauteen tai karismaan perustuva kirkko.
- Ei hieno rakennus kaupungin keskellä.
Kolmensuuntainen yhteys kolmen yhteyspisteen välillä. Miehet ja Naiset: Jos yhteys toimii vain yhteensuuntaan niin kyseessä yksinpuhelu.
Seurakunta on:
- Jumalan yhteyspiste maailmaan
Jumalan kolminaisuus
Isä= Luoja
Poika = Lunastaja
PH= Pyhittäjä, Jumalan voima
Jumalan täyteyttä on mahdotonta kokea ilman seurakuntaa. On totta että maailma puhuu luojasta ( ontologinen todistus). Yksityinen ihminen voi todistaa uskostaan. Nämä ovat vain osa siitä ääreettömästä Jumalan antamista mahdollisuuksista.
- Jumala puhuu ensisijaisesti seurakunnan kautta . Seurakunta ilmaisee Jumalan mieltä .
Pyhähenki lähetetty Jeesuksen sijaan. Vuodatus tapahtui apt. 2 kun seurakunta oli koolla. '
- Jeesus keskustelee Isä Luojan kanssa ihmisistä.
- Maailman yhteyspiste Jumalan suuntaan
Meillä kävi seurakunnassa nuoripari josta mies harrasti astrologiaa ja oli huomannut että Jeesus nimellä on keskeinen merkitys maailmassa. Siksi hän tuli luoksemme selvittämään mitä se tarkoittaa käytännössä.
- Ihmisillä saattaa olla aavistus Jumalasta mutta kokonaiskuvaa on mahdotonta muodostaa ilman Jumalan joukkoa.
Tulin uskoon 1997 seurakunnan harjoittaman lähetystyön kautta. En kuitenkaan ymmärtänyt mistä on kyse ennen kun menin käymään seurakunnassa. Siellä silmäni avautuivat ja sanoin vaimolleni että nyt tiedän mistä uskossa on kysymys
- Usko saa merkityksen seurakunnassa.
- Lähetystyö: Lähetetty ilmaisemaan Jumalan mieltä
- Kristillinen sielunhoito: Jumalan mukaan ottamista ihmisten tilanteisiin.
Seurakunta rukoilee ihmiskunnan puolesta ja pitää esillä ihmisten tilanteita Jumalan edessä.
Seurakunta käytännössä:
1 Corinthians 12:3–7 R19331938
Sentähden minä teen teille tiettäväksi, ettei kukaan, joka puhuu Jumalan Hengessä, sano: “Jeesus olkoon kirottu”, ja ettei kukaan voi sanoa: “Jeesus olkoon Herra”, paitsi Pyhässä Hengessä. Armolahjat ovat moninaiset, mutta Henki on sama; ja seurakuntavirat ovat moninaiset, mutta Herra on sama; ja voimavaikutukset ovat moninaiset, mutta Jumala, joka kaikki kaikissa vaikuttaa, on sama. Mutta kullekin annetaan Hengen ilmoitus yhteiseksi hyödyksi.
1 Corinthians 12:12 R19331938
Sillä niinkuin ruumis on yksi ja siinä on monta jäsentä, mutta kaikki ruumiin jäsenet, vaikka niitä on monta, ovat yksi ruumis, niin on Kristuskin;
1 Corinthians 12:21–22 R19331938
Silmä ei saata sanoa kädelle: “En tarvitse sinua”, eikä myöskään pää jaloille: “En tarvitse teitä”. Päinvastoin ne ruumiin jäsenet, jotka näyttävät olevan heikompia, ovat välttämättömiä;
Kuva ruumiista jossa ihmiset on saman ruumiin jäseniä: silmä, korvat, varpaat. Päänä Jeesus ei pastori vaan Jeesus
- Ruumis ei siis ole mitään ilman sen jäseniä
Jeesus Seurakunnan pää
Ephesians 4:11–16 R19331938
Ja hän antoi muutamat apostoleiksi, toiset profeetoiksi, toiset evankelistoiksi, toiset paimeniksi ja opettajiksi, tehdäkseen pyhät täysin valmiiksi palveluksen työhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen, kunnes me kaikki pääsemme yhteyteen uskossa ja Jumalan Pojan tuntemisessa, täyteen miehuuteen, Kristuksen täyteyden täyden iän määrään, ettemme enää olisi alaikäisiä, jotka ajelehtivat ja joita viskellään kaikissa opintuulissa ja ihmisten arpapelissä ja eksytyksen kavalissa juonissa; vaan että me, totuutta noudattaen rakkaudessa, kaikin tavoin kasvaisimme häneen, joka on pää, Kristus, josta koko ruumis, yhteen liitettynä ja koossa pysyen jokaisen jänteensä avulla, kasvaa rakentuakseen rakkaudessa sen voiman määrän mukaan, mikä kullakin osalla on.
Kehoitus olemaanosa seurakuntaa
Romans 12:1 R19331938
Niin minä Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehoitan teitä, veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi; tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne.
Romans 12:3–6 R19331938
Sillä sen armon kautta, mikä minulle on annettu, minä sanon teille jokaiselle, ettei tule ajatella itsestänsä enempää, kuin ajatella sopii, vaan ajatella kohtuullisesti, sen uskonmäärän mukaan, minkä Jumala on kullekin suonut. Sillä niinkuin meillä yhdessä ruumiissa on monta jäsentä, mutta kaikilla jäsenillä ei ole sama tehtävä, niin me, vaikka meitä on monta, olemme yksi ruumis Kristuksessa, mutta itsekukin olemme toistemme jäseniä; ja meillä on erilaisia armolahjoja sen armon mukaan, mikä meille on annettu; jos jollakin on profetoimisen lahja, käyttäköön sitä sen mukaan, kuin hänellä uskoa on;
Miksi tulisi olla osa seurakuntaa?
- Asiakkaani Tippui katolta, halvaantui, selvisi.
Sairastui leukemiaan, selvisi. Vaimo sairastui leukemiaan...
Olisiko näin tapahtunut: jos olisi kuulunut seurakuntaan ? Olisi Hän oli sen seurakunnan pastori.
Asioita tapahtuu meille Jumalan sallimuksessa, ei Hänen aiheuttamia. Monet johtuvat omista typeryyksistä, jotkut toisten. ( Turvavaljaat)
- Seurakunta koostuu usein rikkinäisistä ihmisistä jotka ilmaisevat jumalaa elämän tilanteidensa kautta.
Seurakunta ei ole kokonainen jos sinä puutut sieltä
- Ongelmat eivät ratkea kotona yksin niitä pyörittelemälllä. Vaan tulemalla yhteen niin jollain ihmeellisellä tavalla asiat tuppaa järjestymään
Romans 8:26–28 R19331938
Samoin myös Henki auttaa meidän heikkouttamme. Sillä me emme tiedä, mitä meidän pitää rukoileman, niinkuin rukoilla tulisi, mutta Henki itse rukoilee meidän puolestamme sanomattomilla huokauksilla. Mutta sydänten tutkija tietää, mikä Hengen mieli on, sillä Henki rukoilee Jumalan tahdon mukaan pyhien edestä. Mutta me tiedämme, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat, niiden, jotka hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut.
Tiivistelmä
Seurakunta on yhteyspiste mysteerisellä tavalla maailman ja Jumalan välillä
Seurakunnassa vaikuttaa Armonlahjat, hengen hedelmät ovat yksityisiä
Seurakunta koostuu tavallisista ihmisistä jotka ovat myysteerilsellä tavalla osa tätä maailmankaikkeutta
Seurakunta on invaliidi jos osuutesi puuttuu sieltä.
Related Media
Related Sermons