Faithlife Sermons

4-Askelta toivoon sekä Aika varkaat

Sermon  •  Submitted   •  Presented   •  43:28
0 ratings
· 4 views
Files
Notes
Transcript
Sermon Tone Analysis
A
D
F
J
S
Emotion
A
C
T
Language
O
C
E
A
E
Social
View more →

Jeesus on ylösnoussut

Tyhjä hauta tarkoitti sitä että väliseinä meidän ja Jumalan välillä on murtunut. Tätä tosi asiaa me eikä kukaan voi enään millään teoilla tai sanoilla muuttaa.
Fariseukset koittivat sepittää monenlaisia tarinoita Jeesuksen haudasta häviämiselle.
Roomalaiset sotilaat eivät hevillä eikä tangolla tule yllätetyksi.
Matthew 27:62–28:4 R19331938
Seuraavana päivänä, joka oli valmistuspäivän jälkeinen, ylipapit ja fariseukset kokoontuivat Pilatuksen luo ja sanoivat: “Herra, me muistamme sen villitsijän vielä eläessään sanoneen: ‘Kolmen päivän kuluttua minä nousen ylös’. Käske siis tarkasti vartioida hautaa kolmanteen päivään asti, etteivät hänen opetuslapsensa tulisi ja varastaisi häntä ja sanoisi kansalle: ‘Hän nousi kuolleista’, ja niin viimeinen villitys olisi pahempi kuin ensimmäinen.” Niin Pilatus sanoi heille: “Tuossa on vartijaväkeä, menkää, vartioikaa niin hyvin kuin taidatte”. Niin he menivät ja turvasivat haudan lukitsemalla kiven sinetillä ja asettamalla vartijat. Ja kun sapatti oli päättynyt ja viikon ensimmäisen päivän aamu koitti, tulivat Maria Magdaleena ja se toinen Maria katsomaan hautaa. Ja katso, tapahtui suuri maanjäristys, sillä Herran enkeli astui alas taivaasta, tuli ja vieritti kiven pois ja istui sille. Hän oli näöltään niinkuin salama, ja hänen vaatteensa olivat valkeat kuin lumi. Ja häntä peljästyen vartijat vapisivat ja kävivät ikäänkuin kuolleiksi.
Matthew 28:12–15 R19331938
Ja nämä kokoontuivat vanhinten kanssa ja pitivät neuvoa ja antoivat sotamiehille runsaat rahat ja sanoivat: “Sanokaa, että hänen opetuslapsensa tulivat yöllä ja veivät hänet varkain meidän nukkuessamme. Ja jos tämä tulee maaherran korviin, niin me lepytämme hänet ja toimitamme niin, että saatte olla huoletta.” Niin he ottivat rahat ja tekivät, niinkuin heitä oli neuvottu. Ja tätä puhetta on levitetty juutalaisten kesken, ja sitä kerrotaan vielä tänäkin päivänä.
Jeesus tavattiin ylösnousseena monta kertaa.
Matthew 28:18–20 R19331938
Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: “Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti.”

Mitä tämän pitäisi meille merkitä tänään ?

Tänään seisomme voittajina
John 16:33 R19331938
Tämän minä olen teille puhunut, että teillä olisi minussa rauha. Maailmassa teillä on ahdistus; mutta olkaa turvallisella mielellä: minä olen voittanut maailman.”
Jeesus voitti maailman
Hänessä meillä on rauha
Saatana yrittää viedä meiltä rauhan kyseenalaistamalla voittomme
Tänään seisomme lunastettuina
Galatians 3:13–14 R19331938
Kristus on lunastanut meidät lain kirouksesta, kun hän tuli kiroukseksi meidän edestämme—sillä kirjoitettu on: “Kirottu on jokainen, joka on puuhun ripustettu”— että Aabrahamin siunaus tulisi Jeesuksessa Kristuksessa pakanain osaksi ja me niin uskon kautta saisimme luvatun Hengen.
Jeesus katkaisi lain kahleet jotta me olisimme vapaat
Hän antoi meille luvatun hengen uskon kautta.
Mikä varustus se onkaan.
Emme ole riippuvaisia enään mistään
1 John 2:27 R19331938
Mutta te—teissä pysyy se voitelu, jonka olette häneltä saaneet, ja te ette ole kenenkään opetuksen tarpeessa; vaan niinkuin hänen voitelunsa opettaa teitä kaikessa, niin se opetus on myös totta eikä ole valhetta; ja niinkuin se on opettanut teitä, niin pysykää hänessä.
Nyt on aika
Romans 13:11–14 R19331938
Ja tehkää tämä, koska tunnette tämän ajan, että jo on hetki teidän unesta nousta; sillä pelastus on nyt meitä lähempänä kuin silloin, kun uskoon tulimme. Yö on pitkälle kulunut, ja päivä on lähellä. Pankaamme sentähden pois pimeyden teot, ja pukeutukaamme valkeuden varuksiin. Vaeltakaamme säädyllisesti, niin kuin päivällä, ei mässäyksissä ja juomingeissa, ei haureudessa ja irstaudessa, ei riidassa ja kateudessa, vaan pukekaa päällenne Herra Jeesus Kristus, älkääkä niin pitäkö lihastanne huolta, että himot heräävät.
Paavali halusi herätellä ihmisiä ajattelemaan
Taistelu käydään ajatusten ja mielen tasolla. Mielen taistelukentällä
2 Corinthians 10:4–5 R19331938
sillä meidän sota-aseemme eivät ole lihalliset, vaan ne ovat voimalliset Jumalan edessä hajottamaan maahan linnoituksia. Me hajotamme maahan järjen päätelmät ja jokaisen varustuksen, joka nostetaan Jumalan tuntemista vastaan, ja vangitsemme jokaisen ajatuksen kuuliaiseksi Kristukselle
Ephesians 6:12–13 R19331938
Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa. Sentähden ottakaa päällenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaikki suoritettuanne pysyä pystyssä.

Aika varkaat

aiempi otsikko oli nyt on aika niin tämä otsikko on aika varkaat
Mikä estää meitä kohottamaan päätämme
Jeesus teki ja tekee edelleen kaikkensa edestämme
Purki erottavan väliseinän
Lähetti Pyhän Hengen auttamaan meitä
Rukoilee alati meidän puolesta
Mikä on minun osa
Vastaanottaa Hengen varustus ja taistella hengeen sota-asein mielen taistelukentillä
Koti, uskonto ja isänmaa on suomalainen konservatiivisia arvoja kuvaava iskulause. Sen juurten sanotaan olevan jo antiikin Roomassa; roomalaisille Pro Patria (suom. Isänmaan puolesta) tarkoitti kotia, isänmaata, lapsia ja kotiliettä.
Iskulause on suomalainen muunnelma saksankielisistä sanoista ”Kirche, Kinder und Küche” (suom. ”kirkko, lapset ja keittiö”), joilla keisari Wilhelm II:n puoliso Augusta Viktoria aikanaan kuvaili saksalaisten naisten keskeisiä arvoja.[1]
Sanontaa käytettiin Suomessa erityisesti maailmansotien välisenä aikana.[1]
Suomessa ylipäällikkö Mannerheim lopetti ensimmäisen päiväkäskynsä talvisodan alkaessa sanoihin ”me taistelemme kodin, uskonnon ja Isänmaan puolesta”.[2]
Suomen kristillisdemokraatit valitsi lauseen ”koti, uskonto, isänmaa” yhdeksi vuoden 2011 eduskuntavaalikampanjansa vaaliteemaksi.[3] Myös Kansallinen Kokoomus ja Perustuslaillinen oikeistopuolue ovat maininneet sen arvoikseen.[4][5]
Ihan hyviä arvoja, mutta meidän koti on taivaassa ei maanpäällä
Uskonto saa aikaan monenlaista puuhailua keskityään olennaiseen, Yhteyteen Herran kanssa
Intian lähetystyö pienellä sijoituksella iso vaikutus. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta lähteä kentälle ja kiereskelet rahassa niin kuin Roope Ankka niin voit saada paljon aikaan sijoittamalla varasi oikein.
Kirkko ja perinnäissäännöt tuhlaa meidän resursseja
Jos olet jo käynyt raamattukoulun niin ehkei siitä ole sinulle enään mitään hyötyä voit laittaa oppimasi käytäntöön.
Jos viisautta puuttuu niin mene Ismon raamattutunnille Roomalaiskirje Efesolaiskirje.
Mooses lähti touhuilemaan 40:ksi vuodeksi Appensa lampaiden kanssa.
Nainen kaivoilla oli touhuillut 5 aviomiehen kanssa eikä vielä ollut oppinut
Me voidaan laittaa meidän elämä niin moneen asiaan ja se on ihan fine jos on meille fine. usein se ei ole.
Vähempi on parempi, keep it simpel stupid.
Yksinkertaista elämäsi jätä turhat puuhailut vähemmälle
Eilen koitin keskittyä sanaa, suljin tv;n istuin sohvalle hyvä valaistus, vesipullo, vaimo soittaa 2:n tunnin päästä ja huomaan säätäväni lämpökamera ohjelmistoa..... What .. mihin se Raamattu jäi.
Keskity, keskity … tämä tapahtuu niin helposti. Mielen taistelukenttä.
Jos elämäsi on täynnä asioita niin on hyvä lähteä purkamaan niitä
kirjoita paperille mitkä on ydin asioita ja tärkeitä elämässä
Mistä voit luopua ja mitkä haluat säilyttää
Mahduta kalenteriisi, Rukousta, Sanan lukemista, Seurakunnan yhteyttä, lähetystyötä jossain muodossa.
Jeesus ei ole kiinnostunut meidän touhuilusta. Hän sallii sen mutta hän haluaa että emme jätä huomiotta hänen työtään
Lunastus
Pyhä Henki
Jatkuva rukous puolestamme.
Aamen
Related Media
Related Sermons